Home / Uniqprint.nl / Zichtbaarheid in de retail: zo doet u dat
Zichtbaarheid in de retail: zo doet u dat

Zichtbaarheid in de retail: zo doet u dat

Runt u een retailbedrijf en wilt u de zichtbaarheid van uw medewerkers verbeteren? Dan zijn er diverse acties die u kunt ondernemen. In dit artikel worden deze acties kort beschreven. Ook krijgt u enkele extra tips om de uitstraling van uw retail medewerkers nog professioneler en representatiever te maken.

Professionele bedrijfskleding

In een winkel waar de medewerkers geen bedrijfskleding dragen, is het soms lastig om te zien wie er nu wel en niet in de winkel werkt. Iemand die gewoon in een kledingrek aan het neuzen is, kan op een medewerker lijken. En iemand die met een stapel kleding rondloopt kan een medewerker zijn, maar kan ook gewoon een klant met een flinke koopzucht zijn.

Wilt u duidelijk laten zien aan uw klanten wie er wél in uw winkel werken? Geef uw personeel dan bedrijfskleding. Dragen alle medewerkers van uw winkel dezelfde bedrijfskleding, die duidelijk als zodanig herkenbaar is, dan weten uw klanten precies wie uw medewerkers zijn.

Een naambadge op de borst

U kunt de zichtbaarheid van uw retail medewerkers verbeteren door voor ieder personeelslid een naambadge te bestellen. Deze moeten uw medewerkers allemaal op de borst spelden. Een naambadge op de borst verbetert niet alleen de zichtbaarheid van uw personeel, maar geeft uw medewerkers bovendien een extra professionele uitstraling.

Wilt u uw medewerkers geen bedrijfskleding geven, bijvoorbeeld omdat u hen de kleding van uw winkel wil laten dragen? Dan raden wij u zeker aan om uw medewerkers allemaal een naambadge te geven. Dragen uw medewerkers de kleding van uw winkel, dan zijn zij niet duidelijk zichtbaar voor uw klanten. Met badges kleding brengt u hier verandering in.

Wilt u naambadges bestellen voor alle medewerkers van uw winkel? Dan bent u bij Uniq Print aan het juiste adres. Uniq Print staat voor:

  • Kwaliteit. Al onze naambadges zien er uiterst professioneel uit, zijn stevig en gaan vele jaren mee.
  • Een lage prijs. Al vanaf 1,50 euro per badge kunt u naambadges bestellen.
  • Een gratis levering. Bij Uniq Print betaalt u nooit verzendkosten.

Goedkope badge kopen? Neem dan een kijkje op onze website.

Extra tips voor een professionele uitstraling

Wilt u de medewerkers van uw winkel nog professioneler laten ogen? Lees dan onderstaande tips, want deze helpen u hierbij.

  • Stel duidelijke huisregels op, waar u ook in beschrijft hoe uw medewerkers zich moeten kleden.
  • Benadruk het belang van een goede lichamelijke verzorging.
  • Geef zelf het goede voorbeeld. Ziet u er zelf goed uit, dan is de kans groter dat uw medewerkers zich goed kleden én goed verzorgen.
  • Wees niet bang om iemand aan te spreken op zijn of haar uitstraling. Boos worden hoeft niet, maar iemand wijzen op een slechte kledingkeuze, een slechte lichamelijke verzorging of het overtreden van de huisregels mag zeker.