Home / Uniqprint.nl / Een naambadge dragen: links of rechts?
Naambadge links of rechts dragen

Een naambadge dragen: links of rechts?

Een tijdje geleden heeft u een starterspakket met naambadges besteld bij Uniq Print. U heeft uw naambadges inmiddels allemaal ontworpen, geprint en in elkaar gezet. Nu is het tijd om uw naambadge te dragen. Maar aan welke kant moet u uw naambadge eigenlijk dragen? Dat leest u op deze pagina.

Wat velen niet weten, is dat de positie van een naambadge niet zomaar gekozen wordt. Hier zit een bepaalde gedachte achter. In onderstaande alinea’s leest u hier meer over. Door deze alinea’s door te lezen, komt u er vanzelf achter hoe u uw naambadge moet dragen.

Wanneer links dragen?

Werkt u als verkoper? Dan draagt u uw naambadge op uw linkerborst. Ook als u in de bediening van een restaurant, een café, een hotel of een andere horecagelegenheid werkt, draagt u uw naambadge links. Dit is gebruikelijk in deze branche.

Tip: controleer goed of uw naambadge stevig in uw shirt, trui of overhemd zit. Is dit niet het geval, dan kan deze gaan hangen. Als het gewicht van uw naambadge te zwaar wordt voor uw shirt, trui of overhemd, kan dit kledingstuk kapot gaan. Controleer daarom goed of uw badge wel goed zit op uw linkerborst.

Wanneer rechts dragen?

Wilt u een naambadge dragen naar een evenement, een seminar of een andere zakelijke bijeenkomst? Dan draagt u uw badge rechts. Draagt u uw naambadge rechts en schudt u uw gesprekspartner de hand, dan blijft er ruimte om direct oogcontact te maken. Draagt u uw naambadge links, dan is het lastiger om oogcontact te maken en te houden.

Daar geldt dat mensen die andere mensen de hand willen schudden, bijvoorbeeld op een beurs of een netwerkborrel, hun naambadge rechts dragen. Mensen die elkaar niet de hand hoeven te schudden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een winkelbediende en een klant, kunnen hun naambadge links dragen.

Wat is het voor u: links of rechts?

Om te bepalen aan welke kant u uw naambadge moet dragen, hanteert u de volgende regels:

  • Werkt u in een winkel? Dan draagt u uw naambadge links. Alleen als het gebruikelijk is om al uw klanten de hand te schudden, bijvoorbeeld omdat u in een high-end winkel werkt, draagt u de naambadge rechts.
  • Werkt u in de horeca? Dan draagt u uw naambadge links. Alleen als het gebruikelijk is om al uw gasten de hand te schudden, bijvoorbeeld omdat u als gastvrouw in een hotel werkt, draagt u de naambadge rechts.
  • Gaat u naar een zakelijk evenement? Dan gaat u veel handen schudden. Daarom draagt u de naambadge rechts.

Vraag uzelf simpelweg af of u handen gaat schudden, of niet. Gaat u geen handen schudden? Dan is de linkerborst de juiste plek voor uw naambadge. Gaat u wel handen schudden? Dan is de rechterborst de juiste plek voor uw naambadge.

Type naambadges: