Home / Uniqprint.nl / Representatief in de retail: do's en don'ts
Representatief in de retail: do's en don'ts

Representatief in de retail: do's en don'ts

Runt u een winkel en wilt u dat uw bedrijf een goede indruk achterlaat bij uw klanten? Dan moet de winkel er niet alleen goed uit zien, maar moeten uw medewerkers bovendien professioneel en representatief ogen. Op deze pagina leest u hoe u dit kunt bereiken. Zo zetten we in onderstaande alinea's enkele belangrijke do's en don'ts voor representativiteit in de retail op een rijtje.

Representatief in de retail: do's

Er zijn diverse dingen die u kunt doen om uw medewerkers professioneel en representatief te laten ogen. De belangrijkste do's voor representativiteit in de retail, zijn de volgende.

  • Geef uw medewerkers bedrijfskleding. Nu zien zij er allemaal hetzelfde uit, namelijk op en top professioneel en representatief. Bovendien zijn uw medewerkers nu goed herkenbaar voor uw klanten.
  • Geef uw medewerkers naambadges. Naambadges brengen hun professionele en representatieve uitstraling naar een hoger niveau. Bovendien is het voor een klant leuk om te weten hoe zijn of haar verkoper heet.
  • Stel regels op met betrekking tot kleding, persoonlijke verzorging en al het andere dat met een professionele en representatieve uitstraling te maken heeft. Communiceer deze regels duidelijk aan uw personeel en wees niet bang om in te grijpen als een van uw medewerkers uw regels overtreedt.

Representatief in de retail: don'ts

Met bovenstaande do's brengt u uw winkel naar een hoger niveau. De representativiteit van uw bedrijf kan echter ook tegengewerkt worden, namelijk door enkele don'ts. De belangrijkste don'ts voor een representatief retailbedrijf zijn de volgende.

  • Iedereen zijn gang laten gaan. Heeft u geen regels, dan heeft uw bedrijf nooit een professionele en representatieve uitstraling. Het wordt een rommeltje zonder enige regels voor uw personeel.
  • Regels opstellen en deze niet naleven. Het is misschien niet leuk om uw medewerkers aan te spreken op hun gedrag als zij een regel overtreden, maar het is een absolute must voor een representatief retailbedrijf.
  • Bezuinigen op bedrijfskleding of naambadges. U kunt op veel dingen bezuinigen om de begroting wat te drukken, maar de bedrijfskleding en naambadges van uw medewerkers moeten er altijd goed uit zien.

Naambadges bestellen bij Uniq Print

Wilt u de medewerkers van uw winkel een extra professionele en representatieve uitstraling geven? Bestel dan naambadges bij Uniq Print. Dit is geen grote investering, want bij Uniq Print heeft u al naambadges vanaf 1,50 euro per badge. Bij ons kunt u zelf uw naambadges maken en ontwerpen, dus u bepaalt helemaal zelf wat erop moet staan. Dit kan alleen de voornaam van een medewerker zijn, maar ook de voor- en achternaam, de functie en ga zo maar door. Met Uniq Print maakt u naambadges op maat.

Goed om te weten: de naambadges van Uniq Print zijn herbruikbaar. Heeft uw winkel een hoog personeelsverloop? Dan hoeft dit personeelsverloop u niet tegen te houden om naambadges te bestellen.